H2o Club
Doriti să reactionati la acest mesaj? Creati un cont în câteva clickuri sau conectati-vă pentru a continua.

H2o Club

Un forum pentru fanii H2O!

AcasaCăutareUltimele imaginiÎnregistrareConectare

Tentaculul de apa

In jos 
AutorMesaj
mircea_str8
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 8
Varsta : 24
Data de inscriere : 28/01/2011

Tentaculul de apa Empty
MesajSubiect: Tentaculul de apa   Tentaculul de apa Icon_minitimeSam Apr 20, 2013 2:35 am

Am revazut de mai multe ori sezonul 3 (cel cu tentaculul de apa)
Am incercat sa inteleg logica legendei (in legenda pe care o spune Bela, cu fata din Irlanda, pe nume Eva, care a deviat cometa care ii poarta numele) mai spunea ca Eva dupa ce a deviat cometa sa transformat in acel tentacul, ceea ce nu apae in relatarea Belei, ea spune doar ca nu a mai fos vazuta...
In film tentaculul o ia prima data pe Riki, apoi pe Bela incercand sa o absoarba, legenda spune ca "la venirea a doua a cometei nu va fi luna plina, pentru a putea trezi tentaculul care va devia dinou cometa, de aceea puterea ta va trebui sa mi-o dai sau o sa ti-o iau " (cam asa suna in traducere personala, ne denaturand sensul). Modul cum a fost formulate fraza ma uimit si am crezut ca nu am tradus correct, scrie ca si cand autorul transmite un mesaj personal, convins ca acesta va citi.
Dupa ce am deslusit textul am intels de ce tentaculul de apa a venit fix la insula Maco insa e doar o banuiala de a mea, o cauta pe Bela, dupa logia mea fiecare piscina are un model ( ca un cod genetic) si deci era in cautarea unei alte sirene care avea acelasi cod... ( si cred ca si de pe insula Maco cat si din irlanda sar fi putut devia cometa dar in directii diferite)
La momentul cand Richi sa comfruntat cu tentaculul, o alta bucata din legenda a incepus sa se lege si anume " daca te crezi instare sa deviezi cometa fara ajutor, eu ( adica tentaculul de apa) te las sa mergi unnde vrei dupa aceea( adica nu o va transforma in tentacul de apa)" Asta inseamna ca cei care au realizat filmul cunosc toata legenda, punand-ul pe Will sa intervina ( la monentu Acela defat tentaculul de apa, a realizat ca cel putin Richi poate devia cometa si de aceea nu ia luat puterea.
Legenda originala nu e foarte lunga, insa legenda legata de puterile sirenelor face pare cred sin aceasi legenda care a fos cumva faramitata.
Insa si mai interesant este ca am cautat mai multe despre mitologia sirenelor, insa cel mai adesea gasesc legenda cu zeita care sa arungat in apa de rusine ca si-a ucis iubitul si cum zeii nu mor sa transformat in sirena, pare prea de copi ( ca povestea cu barza care aduce copilul)
Dar am "gasit" o legenda mult mai interesanta.
Legenda spune: "Pe cand Dumnezau a faurit lumea, lumea era pustie si a facut animalele care treaiesc in apa pe uscat si in aer. dar nu prea se descurcau, de aceea la facut pe om, dar cum sa aiba grija omul de vietuitoarele acvatice sau de cele care zboara, de aceea a facut trei locuri pe pamnat (piscine ale luni) unde niste oameni sa se poata initia in taina de a avea grija de vietuitoare. Fiecare avea influenta si pute de a contola natura pentru care a fost initiat, respective : foc apa vant; Asa dar oamenii cu aripi, carora le spunem ingeri defapt sunt cei care au grija de pasari; oameni cu coada carora le spunem sirene sunt aceeia care au grija de vietuitoarele acvatice ( nu o sa le spun pesti pentru ca exista si mamifere) si ca oameni care au grija de vietuitoarele terestre sunt sfinii. Cam asta e legenda, e adevarat ca mai sunt povesti care spun ca la luna plina, ingerii se transforma in varcolaci si ca sirenele incep sa cante pentru a distruge barcile marinarilor...
Insa, fiecare legenda sau poveste trebui sa i se deslusesti sensul ei. Si cum nu tot ce se scrie sau se spune e adevarat, luati aceasta relatare ca pe o lectura sau ganditi-va doar ca defapt lucrurilr nu sunt asa cum sunt spuse chiar si in cazuri oficiale cum ar fi : au existat oameni pe timpul dinozaurilor, eu zic ca da si cel mai probabil au fost primele victim ale lor, de aceea cred ca nu o sa se gaseasca niodata oase om din perioada aia, cu siguranta au fost digerati demult.
PS: PRIVIND DINCOLO DE APARENTE POSIBILITATILE SUNT MAI MULTE.
Sus In jos
mircea_str8
Incepator
Incepator

Numarul mesajelor : 8
Varsta : 24
Data de inscriere : 28/01/2011

Tentaculul de apa Empty
MesajSubiect: Re: Tentaculul de apa   Tentaculul de apa Icon_minitimeDum Apr 28, 2013 2:01 am

Insa asi mai avea ceva de adaugat, cartea pe care a aduso Lewis, referitoare la "mitologia sirenelor" scrisa/editata la 1908, ridica cateva intrebari.
Ori a fost scrisa de catre Eva. dar alfel nu mai are logica povestea tentaculului, ori de catre o alta persoana care pe semen stia mai multe,( probabil prietenul Evei).
Nu intamplator am observant ca filmul a fost facut initial pentru copii, pentru ca adulti ar fi zis "cine mai crede in sirene zane si Mos Craciun". defat asta a fost si intentia, sa aduca in discutie un subiect considerat , poveste pentru copii...
De fapt si Lewis, la un moment dat cand Riki rade de cartea lui, el spune, "Evident ca pare o carte de colorat, afel cum ar putea spune atate chestii". Ba eu as spune ca nu prea era o tehnologie atat de avansata pe atunci si de aceea cartile dupa ce erau scrie, apoi erau desenate de mana.
Se pare ca au incercat sa transmita un mesaj, prin realizarea acestui film, insa nu au dorit sa explice motamo, fiecare detaliu.

SAU POATE TOTUSI E DOAR UN FILM PENTRU COPII.. bounce
Sus In jos

Tentaculul de apa
Sus 
Pagina 1 din 1

Permisiunile acestui forum:Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum
H2o Club :: H2o :: H2o-
Mergi direct la: